Galerija

Občni zbor PGD Radomerje
Datum dogodka: 22. 1. 2017

V soboto, 21. januarja 2017, so 92. občni zbor opravili člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Radomerje. V uvodu je poročilo o delu podal predsednik PGD Radomerje Branko Novak. Povedal je, da so večino zadanih nalog uspešno realizirali, niso pa se lotili nobenih investicijskih del, kljub temu, da so jih imeli zapisane v programu dela. »Menim, da je tako tudi prav, da naberemo novih moči in predvsem finančnih sredstev za delo,« je dejal Novak, ki se bo s člani, če bodo zbrali dovolj sredstev, v letošnjem letu lotil izvedbe prenove stropa v dvorani gasilskega doma, nekaj sredstev pa bodo namenili tudi urejanju okolice doma. Veliko pozornosti so tudi v letu 2016 namenili izobraževanju in opremljanju gasilcev, Novak pa je poudaril, da odlično sodelujejo z ostalimi društvi in vodstvom tamkajšnje krajevne skupnosti. Občnega zbora se je udeležil tudi podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. »Gasilstvo na vasi ni bilo nikoli samo gasilstvo, gasilci ste na vasi prevzeli odgovorno vlogo v organizaciji življenja na vasi. Saj s svojim delovanjem pokrivate vsa področja,« je dejal in dodal, da je v letošnjem občinskem proračunu zagotovljena enaka višina sredstev za delovanje gasilskih društev kot v lanskem letu, so pa dodatno namenjena sredstva za nakup vozila za reševanje z višin.

Podeljena so bila tudi odlikovanja. Za 60-letno aktivno delo v gasilski organizaciji je priznanje in značko Gasilske zveze Ljutomer prejel Janez Pušenjak, za 40-letno aktivno operativno delo v gasilski organizaciji je priznanje in značko dobil Branko Novak, za 30-leto aktivno operativno delo v gasilski organizaciji pa sta bila nagrajena Ivan Potočnik in Vitodrag Ros.

V Ljutomeru premiera komedije Ko bom oblast
Datum dogodka: 22. 1. 2017

Člani gledališke sekcije KD Ivan Kaučič Ljutomer so v četrtek, 19. januarja 2017, v Kulturnem domu v Ljutomeru premierno predstavili komedijo Vinka Möderndorferja Ko bom oblast. Režiser predstave je Srečko Centrih, ki je v komediji zaigral Anteja Pešaliča. Poleg Centriha v predstavi nastopajo: Robi Semenič (Dragec), Vera Slavič (Analija Pešalič), Jasmina Slana (Vanesa Pešalič), Andrej Rus (Joco), Albin Rožman (sindikalist Kalander), Urška Osterc (Suzy), Marko Jerebič (Marjan Consulting d.o.o.) in Ljuba Erhatič (Marjana Consulting d.o.o.). »Naša zgodba se vrti okoli tajkunskega kapitalista Anteja, ki ni več zadovoljen samo z denarjem in kapitalom, ki mu ga prinašajo izkoriščane delavke v obutveni industriji. S pomočjo hčerke Vanese, večne študentke in njenim 'big' Jocotom, želi postati poslanec. Temu ostro nasprotuje njegov osebni tajnik Dragec. V kampanji, ki jo je predlagal Joco, najame celo profesionalce iz podjetja M&M Consulting d.o.o., katerih cilj pa je, s pomočjo hišnega izdajalca Jocota, čim bolj oskubiti naivnega kapitalista. To kmalu uvidi celo Antejeva zapravljiva žena Amalija. Zmešnjavo predvolilnih dogodkov pa spretno izkoriščata sindikalist Kalander in najeta 'strokovna sodelavka' Suzy,« je o vsebini komedije spregovoril Centrih.

Ob tej priložnosti so člani ljutomerske gledališke sekcije podjetju Murales iz Ljutomera podelili gledališko iskrico, ki jo namenjajo posameznikom in podjetjem za pomoč, zvestobo in spodbudo, ob premieri pa sta nastopajočim čestitala tudi predsednik KD Ivan Kaučič Ljutomer Miroslav Steržaj in ljutomerska županja mag. Olga Karba.   

Veseli večer na Cvenu
Datum dogodka: 16. 1. 2017

Člani gledališke skupine Kulturnega društva Cven, ki delujejo pod vodstvom Petra Žibrata, so na Štefanovo, 26. decembra 2016, v Zadružnem domu na Cvenu pripravili Veseli večer, ponovitev pa je bila v nedeljo, 15. januarja 2017. Pripravili so tri skeče, med katerimi so obiskovalce s svojimi melodijami zabavali člani priljubljene pomurske zasedbe Mladi Pomurci.

Občni zbor PGD Cezanjevci
Datum dogodka: 16. 1. 2017

V soboto, 14. januarja 2017, so člani Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Cezanjevci opravili 123. občni zbor. Številnim zbranim je najprej nekaj besed namenil predsednik tega društva Aleš Lipovec, ki je podal poročilo o opravljenem v lanskem letu. »Leto 2016 si bomo zapomnili po tem, da smo imeli po dolgem času na občinskem tekmovanju na Cvenu več ekip. Imeli smo dve enoti pionirjev, eno enoto mešanih mladincev in ekipo A člani. Članska enota se je v lanskem letu udeležila tudi petih tekmovanj, ki so potekala po Pomurju,« je dejal Lipovec, ki je ob tem pohvalil prizadevne člane, ki so med drugim skrbeli tudi za urejenost notranjosti gasilskega doma in njegove okolice. V letošnjem letu bodo člani PGD Cezanjevci nadaljevali z izobraževanjem mladine, uresničili pa bi radi tudi večletno željo in zgradili prepotrebno garažo.

»Že dolgo tega je, da je beseda gasilec prerasla v nekaj več. Prerasla je v to, da ste tisti ljudje, na katere se lahko vsak trenutek obrnemo in se zanesemo na vašo odzivnost na pomoč,« je med drugim povedal podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. Dodal je, da se tudi v letošnjem letu ne bodo nižala sredstva za gasilsko dejavnost, poleg tega pa se bo pristopilo k nabavi gasilskega avtodvigala. Delo članov PGD Cezanjevci so pohvalili številni gostje, med drugim tudi predsednik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Rus, ki je ob tej priložnosti skupaj s poveljnikom PGD Cezanjevci Sašem Gorjakom podelil priznanja z značko za dolgoletno aktivno delo v gasilski organizaciji. Med drugim sta priznanji prejela tudi Marjan Vunderl za 70-letno in Marta Makoter za 50-letno delo v gasilski organizaciji.

Kak je negda blo pozimi
Datum dogodka: 14. 1. 2017

Kulturni dom v Mali Nedelji je bil premajhen za vse, ki so si želeli v soboto, 14. januarja 2017, premierno ogledati gledališko-plesno prireditev »Kak je negda blo pozimi«. Tamkajšnji gledališčniki, ki delujejo v sklopu KD Anton Krempl Mala Nedelja, so skupaj s folklorno skupino Pürga predstavili delo mladega domačega scenarista in režiserja Tadeja Murkoviča in do solz nasmejali številne obiskovalce. Dogajanje zgodbe je postavljeno v čas pred sto leti, v zimski čas med 4. decembrom (praznik sv. Barbare) in 2. februarjem (svečnica). Predstava, ki poteka v prleškem narečju, govori o kmečki družini in hčerki Zaliki, ki išče ženina. Med drugim priredijo tudi bal, na katerem prihaja do komičnih zapletov, ki pripomorejo k pravemu veselemu vzdušju. V igri nastopa kar 41 igralcev, vidnejše vloge pa so prevzeli Danilo Majcen, Jenny Slekovec, Klementina Kosi, Urška Majcen, Srečko Domajnko, Matej Lovrec…

100. rojstni dan Marice Zacherl
Datum dogodka: 14. 1. 2017

V začetku januarja je 100. rojstni dan praznovala Ljutomerčanka Marica Zacherl, ki je sedaj že sedmo leto stanovalka Doma starejših občanov Ljutomer. Zacherlova je upokojena učiteljica nemškega jezika, ki je do upokojitve poučevala v Ljutomeru. Rodila se je v znani ljutomerski zavedni slovenski družini Zacherlovih. Dedek Franc Zacherl je bil znan ljutomerski učitelj, posestnik, skladatelj, organist, ustanovitelj ljutomerske glasbene šole, knjižničar in pevovodja. Zaradi vseh narodnobuditeljski zaslug je Franc Zacherl dobil v Ljutomeru tudi svojo ulico. Marica Zacherl je najprej službovala na Hrvaškem, kjer sta se rodila tudi njena otroka. Po njenih poteh je šla hčerka Alka, ki je zdaj prav tako upokojena učiteljica. Priznani pediater dr. Vojko Berce je vnuk Marice Zacherl.

Ob visokem jubileju je slavljenko v petek, 13. januarja 2017, obiskala tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba. Slavljenki je zaželela še na mnoga leta, obenem pa z zanimanjem prisluhnila življenjski zgodbi in poučnim naukom, ki jih je zbranim delila jubilantka.

Novorojenci in njihovi starši na sprejemu pri županji
Datum dogodka: 7. 1. 2017

V dvorani ŠIC v Ljutomeru so se v petek, 6. januarja 2017, zbrali najmlajši občani občine Ljutomer in njihovi starši. Odzvali so se na povabilo ljutomerske županje mag. Olge Karba, ki je pripravila sprejem za otroke, ki so se rodili v minulem letu, in njihove starše. Županja je otrokom, sprejema se je udeležilo kar 34 novorojencev, zaželela brezskrbno otroštvo in mladost, staršem pa veliko veselja in radosti ob preživljanju časa s svojimi novorojenci. Občina Ljutomer je novorojencem podarila knjige, za prijeten popoldan pa je poskrbel Marjan Uljan – Mali Bu z glasbeno zabavo za otroke.

Vstop v leto 2017 na Glavnem trgu v Ljutomeru
Datum dogodka: 2. 1. 2017

Tudi Glavni trg v Ljutomeru je bil 31. decembra 2016 zvečer v znamenju zabave ob vstopu v leto 2017. Številne obiskovalce je zabavala skupina Štajerski fakini, obiskovalci pa so skupaj odštevali čas do vstopa v novo leto s podžupanom Občine Ljutomer Jankom Špindlerjem. Pred voščilom ob vstopu v leto 2017 je podžupan med drugim dejal: »Želim vam, da ste zdravi, srečni, veseli, da to veselje delite z drugimi in ga prenašate na vse okoli sebe. Da ste pozorni na malenkosti, ki nekaterim pomenijo veliko.« Ob polnoči je tudi nebo nad Ljutomerom razsvetlil velik ognjemet.

Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Ljutomeru
Datum dogodka: 22. 12. 2016

Organizacija občinske proslave od dnevu samostojnosti in enotnosti, ki je bila v dvorani ŠIC v Ljutomeru, je bila tudi letos zaupana Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. V uvodu sta obiskovalce nagovorila ljutomerska županja mag. Olga Karba in ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Zvonko Kustec, v kulturnem programu pa je poleg zbora ljutomerske gimnazije nastopila Urška Subašič. V nadaljevanju je sledila predstava Špas teatra Slovenska literatura od A do Ž. Obiskovalce so navdušili Lado Bizovičar, Jaša Jamnik in Jernej Čampelj, režijsko taktirko je prevzel Primož Ekart, pod tekst pa se bo podpisal Jure Karas.

Horvatu plaketa, Berdenovi in Senčarjevi pa priznanje
Datum dogodka: 18. 12. 2016

V hotelu Bioterme Mala Nedelja je v sredo, 14. decembra 2016, potekalo 21. Srečanje pomurskih turističnih delavcev.  Tudi letos je Pomurska turistična zveza podelila priznanja, plakete in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma. Med letošnjimi prejemniki priznanj so tudi turistični delavci iz ljutomerske občine. Plaketo Pomurske turistične zveze je prejel predsednik Turističnega društva Cven Janko Horvat, ki je s svojim prostovoljnim delom in udejstvovanjem na področju turizma in društvenega delovanja, s svojim nezaustavljivim optimizmom, pustil velik pečat. Priznanji za prostovoljno delo na področju turizma sta med drugim dobili predsednica Turističnega društva Babinci Jožica Berden in predsednica Turističnega društva Stara Cesta Albina Senčar.

Županjin novoletni sprejem
Datum dogodka: 17. 12. 2016

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba je v sredo, 14. decembra 2016, v dvorani ŠIC v Ljutomeru pripravila tradicionalni novoletni sprejem za gospodarstvenike, politike, predstavnike javnih zavodov, društev in najrazličnejših organizacij ter druge goste. Številnim prisotnim je županja v svojem nagovoru med drugim namenila naslednje besede:  »Na polovici mandata smo izpolnili večino obljub, preostale pa smo spravili v proračun občine za leti 2017/2018. Vse omenjeno je dobro delo celotne ekipe, v katero pa ne štejem le svetnikov, sodelavcev na občinski upravi in članov svetov krajevnih skupnosti, ampak tudi vse številne obrtnike in podjetnike, člane društev, zavodov in organizacij.« V programu sta z glasbenimi vložki nastopila Bilbi in Gregor, za sproščeno vzdušje in nasmeh pa je poskrbel komedijant Matjaž Javšnik.

Srečanje starejših občanov KS Krištanci, Šalinci, Grlava
Datum dogodka: 12. 12. 2016

Pred koncem leta 2016 sta tradicionalno srečanje starejših občanov iz vasi Krištanci, Šalinci in Grlava pripravila tudi svet Krajevne skupnosti (KS) Krištanci, Šalinci, Grlava in Občina Ljutomer. Krajani, ki so že dopolnili 70 let, so se zbrali v soboto, 10. decembra 2016, v prostorih Vaškega doma v Babincih. Po nagovorih predsednika KS Krištanci, Šalinci, Grlava mag. Milka Lebariča, podžupana Občine Ljutomer Bora Zemljaka in predsednice krajevnega odbora Rdečega križa Sonje Koroša, ki so vsem zaželeli lep praznični čas in obilo zdravja v letu 2017,  so prisotne s kulturnim programom navdušili mladi iz omenjenih treh vasi ter člani tamburaške sekcije Bisernica Društva upokojencev Ljutomer. Ob tej priložnosti sta mag. Lebarič in podžupan Zemljak z majhno pozornostjo obdarila najstarejša udeleženca srečanja Matildo Sovič iz Šalincev (1929) in Franca Črčka iz Krištancev (1931).

Prižig lučk in otvoritev drsališča v Ljutomeru
Datum dogodka: 11. 12. 2016

S prižigom lučk in otvoritvijo drsališča so v petek, 9. decembra 2016, tudi v Ljutomeru stopili v praznični december. Občina Ljutomer in Krajevna skupnost Ljutomer sta tretje leto zapored poskrbela za namestitev drsališča na Glavnem trgu v Ljutomeru, drsališče in najem drsalk pa sta letos brezplačna. Po nagovoru predsednika Krajevne skupnosti Ljutomer Cvetka Melina, plesnem nastopu Viktorije Harman Adjei in skupnem odštevanju do prižiga lučk na veliki novoletni jelki so se številni, na čelu s kasačem Tinkom, podali na ledeno ploskev, ki letos meri kar 375 kvadratnih metrov. V hišicah, ki jih je drugo leto zapored na trgu postavilo Društvo za sr(e)čno skupnost, je v sklopu otvoritve drsališča Društvo varnega zavetja - Varna hiša Pomurja ponujalo božično-novoletne izdelke. Drsališče na Glavnem trgu v Ljutomeru bo obratovalo do 8. januarja.

Prednovoletno srečanje OOZ Ljutomer
Datum dogodka: 9. 12. 2016

V četrtek, 8. decembra 2016, je Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Ljutomer pripravila tradicionalno prednovoletno srečanje svojih članov, na katerem so bila podeljena posebna priznanja za 10, 15, 20 in 25 let dela v obrti. Ob glasbenih vložkih Ljutomerskega okteta in ljudskih godcev KD Manko Golar Ljutomer sta prisotne nagovorila predsednik OOZ Ljutomer Daniel Zelko in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler. Zelko je skupaj s predsednikom komisije za priznanja OOZ Ljutomer Ivom Ozmecem podelil priznanja. Priznanji za 10 let dela v obrti sta prejela Prodajno servisni center Ljutomer d.o.o. in Teo ten montaža d.o.o., za 15 let dela v obrti so priznanja dobili Stolnik M&I d.o.o., Atrium – Novi interieri d.o.o., Valter Dvanajščak in Vladimir Klement, za 20 let dela v obrti so bili nagrajeni Drago Kolbl, Karel Kreslin, Teleing d.o.o., Marko Filipič, Jožef Zmazek in Ostrc d.o.o., za 25 let dela v obrti pa so priznanja prejeli Makoter d.o.o., Marija Grut, KDS – dimnikarske storitve d.o.o., Monika Megla, Mateja Ozmec, Milan Rajh, Maja Topolšek, Brigita Šoštarič in Jani Žibrat.

Dr. Tatjana Fulder je nova direktorica OU
Datum dogodka: 5. 12. 2016

Občinska uprava (OU) Občine Ljutomer je 1. decembra 2016 dobila novo direktorico. Na razpisu je bila izbrana dr. Tatjana Fulder, ki je doslej opravljala dela direktorice OU Občine Gornja Radgona, v preteklosti pa je bila tudi devet let direktorica razvojne agencije PORA iz Gornje Radgone. Nova direktorica je na prvem srečanju z novimi sodelavci med drugim dejala: »Želim si, da smo prijazna in strokovna uprava. Prijazni moramo biti sami do sebe, moramo se medsebojno spoštovati, pričakujem pa, da ste strokovni na tistih delovnih mestih, na katerih delate. Vse bomo dosegli z razvijanjem tako strokovne, kot tudi osebne plati.«

30 let od kronanja prve ljutomerske vinske kraljice
Datum dogodka: 5. 12. 2016

V Ljutomeru so leta 1986 okronali prvo ljutomersko vinsko kraljico, ki je bila hkrati prva vinska kraljica na območju takratne Jugoslavije. Na slovesnosti, ki so jo ob jubileju pripravili v Domu kulture v Ljutomeru v soboto, 3. decembra 2016, sta Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer ter Klub vinskih kraljic Ljutomer Martina, ki združuje nekdanje in aktualne vinske kraljice, so kronološko predstavili kronanja vinskih kraljic v Ljutomeru. Sedemnajst deklet je nosilo krono in lento, tokratne slovesnosti pa se je udeležilo dvanajst deklet, vključno z aktualno ljutomersko vinsko kraljico Tadejo Heric.

Ljutomerske vinske kraljice so skozi 30-letno obdobje bile Sonja Lipič (1986), Marina Rajh (1987), Milena Cimerman (1988), Jerneja Bratuša (1999), Mateja Štabuc (2000 in 2002), Andreja Županec (2001), Ksenija Vrbnjak (2003), Mihaela Lipovec (2004), Sabina Germšek (2005), Maja Bratušek (2006), Darja Jureš (2007), Antonija Podnar (2008), Sanja Klenar (2009), Adriana Bogdan (2010), Sandra Vučko (2011 in 2012), Ines Munda (2013 in 2014) in Tadeja Heric (2015 in 2016).

Poleg Franca Štrakla, dolgoletnega člana Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, ki je opisal prehojeno pot društva in Kluba Martina, je spregovoril tudi ljutomerski podžupan Janko Špindler. Zahvalil se je vinskim kraljicam za opravljeno delo, predvsem na promociji vinogradništva in Prlekije, obenem pa zaželel, da tudi v prihodnje pomagajo pri prepoznavnosti našega območja in privabljanja turistov. Predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer Stanislav Kavčič je ob tej priložnosti Sabini Germšek, predsednici Kluba Martina, podelil posebno društveno priznanje.

Na obisku v Novem mestu govora o gospodarstvu
Datum dogodka: 27. 11. 2016

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba se je skupaj s podžupanom Jankom Špindlerjem, predsednikom obora za gospodarstvo, malo gospodarstvo in turizem pri OS Občine Ljutomer Valterjem Dvanajščakom, nekaterimi sodelavci iz občinske uprave, člani Obrtno podjetniškega strateškega sveta (OPSS), nekaterimi člani Kluba managerjev in podjetnikov Prlekija ter upravnega in nadzornega odbora Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Ljutomer udeležila obiska Novega mesta. V skladu s programom dela OPSS, ki kot občinsko posvetovalno telo deluje tudi v drugem mandatu županje Občine Ljutomer, vsako leto obišče eno od slovenskih lokalnih sredin in se sestane s tamkajšnjimi gospodarstveniki. Tako so se v sredo, 23. novembra 2016, najprej ustavili v podjetju Krka, kjer so se seznanili z osnovnimi procesi pri proizvodnji  zdravil. Del delegacije se je udeležilo sprejema pri županu Novega mesta Gregorju Macedoniju, preostali pa so spoznali delovanje podjetniškega inkubatorja in se seznanili z najpomembnejšimi gospodarskimi pokazatelji regije. Strokovno ekskurzijo v Novem mestu so zaključili v prostorih tamkajšnje OOZ, kjer smo se s predstavniki OOZ Novo mesto pogovarjali na temo podjetništva in gospodarstva.

Projekti so pripravljeni, denarja pa ni
Datum dogodka: 24. 11. 2016

V ponedeljek, 21. novembra 2016, je bila v Ljutomeru skupna seja Sveta pomurske razvojne regije (SR) in Razvojnega sveta Pomurske regije (RSR). Člani obeh organov so se seznanili z aktivnostmi Dogovora za razvoj regije. Vlada RS je poslala regijam poziv, da pripravijo osnutke dogovorov o razvoju regij s po tremi prednostnimi regijskimi in dvema sektorskima projektoma za financiranje iz evropskih kohezijskih sredstev v obdobju do leta 2020. Skoraj leto dni po pozivu člani omenjenih svetov ugotavljajo, da denarja za projekte ministrstva nimajo. Člani SR in RSR vztrajajo, da se aktivno nadaljuje z aktivnostmi Dogovora za razvoj regije in zahtevajo od države sredstva za posamezne projekte s poudarkom na zagotavljanju sredstev za oskrbo s pitno vodo. Dogovorili so se, da bodo zaradi neaktivnosti ministrstev predsedniku Vlade RS dr. Miru Cerarju posredovali protestno pismo, obenem pa bodo začeli denar za uresničitev dogovorjenih projektov iskati neposredno v Bruslju.

Vinska kraljica DV Mala Nedelja je Daša Horn
Datum dogodka: 22. 11. 2016

Društvo vinogradnikov (DV) Mala Nedelja letos vstopa v sedemnajsto leto delovanja.  Vsa ta leta skrbi za strokovno rast vseh, ki imajo željo  po dodatnih znanjih na področju vinogradništva in kletarjenja.  Pomembna dejavnost društva pa so tudi družabna srečanja. Eno takih, izjemno dobro obiskanih, je tudi kronanje vinske kraljice društva, ki ima nalogo, da promovira vina, kraje, ljudi in njihovo delo. DV Mala Nedelja kraljico izbira na dve leti, v soboto, 19. novembra 2016, pa so v hotelu Bioterme Mala Nedelja izbrali deveto po vrsti. Martina IX. je postala Daša Horn, ki prihaja iz znane vinogradniške družine Horn. Njena prva spremljevalka  je Tina Petek, druga spremljevalka pa Nuša Svenšek. Nova kraljica Daša Horn je bila ob tej priložnosti sprejeta v Klub Martina, ki združuje ljutomerske in malonedeljske vinske kraljice.

Srečanje starejših občanov KS Cven
Datum dogodka: 21. 11. 2016

V Zadružnem domu na Cvenu sta v soboto, 19. novembra 2016, Občina Ljutomer in svet Krajevne skupnosti (KS) Cven pripravila tradicionalno srečanje starejših občanov iz vasi Cven, Mota in Krapje.  Zbralo se je okoli 70 krajanov, ki so že dopolnili 70 let. Med drugim sta jih nagovorila ljutomerska županja mag. Olga Karba in predsednik KS Cven Samo Škrget. Prisotnim sta zaželela obilo zdravja in na še mnoga leta z željo, da se prihodnje leto še množičneje udeležijo srečanja starejših občanov. S kulturnim programom so jim popoldan polepšali člani raznih sekcij Kulturnega društva Cven.

Strani