Janko Škrajnar prejemnik Miklošičeve nagrade za leto 2019

V četrtek, 7. februarja 2019, na predvečer slovenskega kulturnega praznika, je bila v Domu kulture Ljutomer osrednja občinska prireditev, na kateri je bil slavnostni govornik dirigent, zborovodja in korepetitor Andraž Hauptman, ki je od leta 2016 umetniški vodja Komornega zbora Orfej iz Ljutomera. Številnim obiskovalcem v dvorani je nekaj besed ob kulturnem prazniku namenila tudi županja mag. Olga Karba.

Občina Ljutomer vsako leto ob kulturnem prazniku podeli Miklošičevo nagrado in priznanja. Miklošičevo nagrado za leto 2019 je županja podelila Janku Škrajnarju iz Ljutomera za več kot 50-letno uspešno delovanje na glasbenem področju. Miklošičeva priznanja za leto 2019 so prejeli Vito Žerdin iz Ljutomera za tvorno in uspešno delovanje na področju zborovske glasbe, Alojz Geder iz Noršincev pri Ljutomeru za dolgoletno uspešno delovanje na področju tamburaške glasbe in Anton Fekonja iz Železnih Dveri za dolgoletno uspešno delovanje na folklornem področju.

Kulturni program pod naslovom Otroci sonca so pripravili dijaki 1. letnika umetniškega oddelka Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer pod mentorstvom Dunje Zupanec.