62. praznik Občine Ljutomer - sedmi dan

V petek, 3. avgusta 2018, je v Domu kulture Ljutomer potekala slavnostna prireditev ob 62. prazniku Občine Ljutomer s podelitvijo priznanj. V slovesnost nas je popeljal Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, slovensko himno je zapela Astrid Ana Kljun, izvajalka kulturnega programa na prireditvi, s prleško himno pa so znova navdušili otroci iz Vrtca Ljutomer.

Preden je na oder stopila županja mag. Olga Karba, so si obiskovalci, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano, ogledali video zapis o postorjenem na območju ljutomerske občine v minulem letu. Izvedeni so bili številni projekti, ki so nadaljevali zastavljeni cilj enakomernega razvoja vseh krajevnih skupnosti v naši občini. »Ponosni smo, saj zaključujemo z uresničitvijo prioritet, za katere smo se vedno znali in zmogli dogovoriti na srečanjih, [...] na zborih občanov, zborih krajanov, strateških delavnicah in razgovorih v mestu in na vasi. Prispevali ste dragocene ideje, čas in znanje. Vse to se je mnogokrat obrestovalo v pravih rezultatih. Zato se vam, drage občanke in občani, iskreno zahvaljujem in vam čestitam ob našem prazniku. S svojimi pobudami in angažmajem ste letos in skozi vsa leta storili vse, kar je v vaši moči, da naša občina raste in uspeva, da postaja skupnost pozitivnih, konstruktivnih, srčnih in srečnih ljudi,« je med drugim dejala ljutomerska županja, ki je nadaljevala: »Moram vam povedati, dostikrat slišim pohvale o tem, kako pozitivno v Ljutomeru gledamo na stvari. In to je vzdušje, ki ga zadnjih 8 let spodbujamo. Meni osebno je prioriteta. To je pomembno naši svetniški ekipi. In postopoma je to postala vodilna usmeritev za vse, ki v naši občini delajo v službi občank in občanov. Da smo uspeli najti takšen način delovanja, pogovora in sodelovanja, me notranje bogati, me dela srečno in nasmejano. Zato sem vam iskreno hvaležna in si srčno želim, da bi tudi vi začutili, da s svojimi dejanji, z dejanji vseh izjemnih posameznikov, ki smo ekipa, in mojih dragih domačih, iskreno želimo tudi vam čim več srčnih in nasmejanih dni. Upam, da ste prepoznali, da nam je mar za sočloveka, da nam je mar za skupnost in da nam je mar za 'toto našo čudovito zeleno deželico'! Med nami veje izjemna energija. Prav veselo je to opaziti vse dni v letu, še posebej v času praznika, ko se vidi, kaj vse delamo in ustvarjamo Prlečke in Prleki.«

V nadaljevanju slovesnosti so bila podeljena priznanja ob občinskem prazniku (več o tem na naslednjih straneh Novičk), prireditev pa je s svojim nastopom na klavirju in harfi zaključila Astrid Ana Kljun.