62. praznik Občine Ljutomer – osmi dan

Tradicionalna prireditev, ki jo v ljutomerski občini pripravljamo v času praznovanja občinskega praznika, je Prleški sejem. V soboto, 4. avgusta 2018, je v središču prleške prestolnice potekal že 35. Prleški sejem, ki je znova privabil številne sejmarje in poskrbel za množično udeležbo. Obiskovalci so lahko izbirali med raznovrstno ponudbo, v ospredju so bili domači proizvodi, poskrbljeno pa je bilo tako za jedačo in pijačo kot tudi za odlično zabavo.

Ob taktih Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer so na otvoritveni slovesnosti sejma zbrane nagovorili ljutomerska županja mag. Olga Karba, predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja, predsednik Pomurske turistične zveze Uroš Kamenšek, vinski kraljici Ljutomera Tjaša Kovačič in Male Nedelje Daša Horn ter predstavniki pobratenih mest Užice v Srbiji in Fulnek na Češkem.

Znova je bil pripravljen bogat program za otroke: priprava in peka prleške gibanice, delavnice poslikave obraza, izdelave zapestnic in gusarskih pripomočkov ter iskanje gusarskega zaklada. V glasbenem delu pa so obiskovalce zabavali Werner, Nika Zorjan, Legija band, BQL in Kingston.

V sklopu Prleškega sejma je ljutomerska županja pripravila tudi uradni sprejem za delegaciji iz pobratenih mest Užice in Fulnek. Sprejema so se udeležili tudi častni občan Ljutomera Miroslav Steržaj, ljutomerska podžupana Janko Špindler in Boro Zemljak ter vodje oddelkov občinske uprave Damijana Belcl, Angela Lukman in Aleš Vaupotič.