50. razglasitev najboljših športnikov Športne zveze Ljutomer

Športna zveza (ŠZ) Ljutomer je v torek, 28. januarja 2020, pripravila 50. razglasitev najboljših športnikov Športne zveze Ljutomer, ob tej priložnosti pa so posebni priznanji izročili športnikoma, ki sta največkrat bila razglašena za najboljša. V moški konkurenci je bil devetkrat najboljši športnik kegljač Harry Steržaj, v ženski konkurenci pa je naziv najboljše desetkrat pripadel strelki Manueli Rudolf. Na slovesnosti je bil osrednji gost svetovni prvak v kickboksu David Žibrat, ki je skupaj s predsednikom ŠZ Ljutomer Miroslavom Rauterjem ter podžupanoma Občine Ljutomer Nikom Miholičem in Jankom Špindlerjem podeljeval priznanja.

V letu 2019 so športniki ŠZ Ljutomer zabeležili nekaj izvrstnih rezultatov: David Žibrat je osvojil naslov svetovnega prvaka, z evropskim naslovom se lahko pohvalijo igralci pikada Leon Mertük, Mojca Mužič in moška ekipa Top Gun, ženska ekipa Top Gun Teleing gradnje je na evropskem prvenstvo osvojila srebro, bronaste kolajne z evropskih prvenstev pa so si nadeli igralca pikada Lea Zabavnik in Aleš Zadravec ter veteranska ekipa KMN Meteorplast v malem nogometu.

V izboru za najboljšega športnika leta 2019 je prvo mesto zasedel David Žibrat (Kickboxing klub Pomurje) z Mote, ki je v lanskem letu v Sarajevu postal svetovni prvak v kategoriji light contact do 89 kilogramov. Na drugo mesto se je uvrstil državni članski prvak v judu Narsej Lackovič (TVD Partizan Ljutomer) iz Drakovcev, na tretje pa državni članski prvak v boksu Alen Bolkovič (Boks klub Ljutomer) s Podgradja. V ženski konkurenci je naslov najboljše pripadel Ljutomerčanki Sari Makovec (Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci), ki je s člansko ekipo osvojila tako državni, kot tudi pokalni naslov. Na drugo mesto se je v izboru uvrstila odbojkarica Veronika Mikl iz Ljutomera, članica novogoriškega prvoligaša in državne reprezentance, udeleženke evropskega prvenstva. Tretje mesto je pripadlo igralki skvoša Sari Rojnik iz Veržeja, članici Squash kluba Škofja Loka.

Med društvi je prvo mesto pripadlo judo sekciji TVD Partizan Ljutomer. Na drugo mesto se je zavihtel Klub malega nogometa Meteorplast, tretje mesto pa je pripadlo Kasaškemu klubu Ljutomer.

Posebna priznanja za osvojitev medalj na državnih šolskih športnih tekmovanjih so prejeli: judo ekipa OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, atleti Jonas Kumer, Mia Kivač in Klemen Puconja, judoisti Niko Kuzma, Nejc Škrget, Sara Vrbančič in Tom Filipič ter strelska ekipa Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Posebnih priznanj so bili deležni tudi perspektivni športniki in športnice: Luka Marinič (pikado), Marko Slana (kasaštvo), Nick Škoflanc (karate), Kimi Vičar (futsal) in Lucija Mesarič (twirling).

Posebna priznanja so prejeli Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije (40 let), NTK SPIN Mala Nedelja (10 let), Rugby in touch rugby klub Ljutomer (10 let), ŠD Altafin Stročja vas (10 let), ŠD Prleška judo šola (10 let), Janez Munda za kolesarski podvig od Prlekije do Nordkappa in nazaj (7414 km), Saša Makoter za večletno aktivno delo v futsalu, nogometu in odbojki ter Team Ljutomer (TVD Partizan Ljutomer – karate sekcija) za odlične dosežke v letu 2019.