3. Lotmerški trail tek

Športna zveza Ljutomer je v soboto, 21. septembra 2019, organizirala 3. Lotmerški trail tek, ki je imel start in cilj na Glavnem trgu prleške prestolnice. Mladi do 15 let so tekli po Glavnem trgu in mestnih ulicah, osrednji tek v dolžini 7.800 metrov pa je potekal po mestnih ulicah, makadamskih in gozdnih poteh, med njivami in vinogradi. Skupno se je vseh tekov udeležilo blizu 80 tekačev.

V lepem, sončnem vremenu so se najprej na proge v različnih dolžinah podali otroci stari od šest do 15 let. V svojih starostnih kategorijah so se zmag veselili Nika Govedič, Tjan Šadl, Mia Vunderl, Hana Merica, Zarja Vereš, Lucija Rengeo, Živa Smej, Jakov Pavlic, Sven Ošep, Lukas Dovnik, Anej Roškar in Miha Kosi.

V članski konkurenci se je na progo podalo 26 tekačev. Med moškimi je zmagal Tomaž Rep (AK Ormož), ki je slavil pred Danilom Magdičem (AK Ormož) in Andrejem Cörom (Borisova bežeča deca), med ženskami pa Vesna Hozjan iz Velike Polane, za katero sta se uvrstili Tjaša Žalig (AK Pomurje) in Marina Cör (Borisova bežeča deca).